Gooische Uitvaartverzorging

Opening Erebegraafplaats Kunstrijk te Hilvarenbeek 2 september 2016

Geplaatst op donderdag 25 augustus 2016

Eeuwige rust voor dichters en schrijvers op Erebegraafplaats Kunstrijk, Hilvarenbeek.

Op vrijdag 2 september 2016 vindt de officiële opening plaats van Erebegraafplaats Kunstrijk, onderdeel van Natuurbegraafplaats 'De Utrecht' in Hilvarenbeek (NB). Hier kunnen dichters, schrijvers en andere cultuurdragers worden herbegraven in de natuur.

Het is om verschillende redenen niet altijd mogelijk het oorspronkelijke graf van een letterkundige of andere cultuurdrager te handhaven. De Stichting Gerard Keller heeft als doel om voor deze cultuurdragers een waardige en permanente rustplaats te verzorgen. Met de opening van Erebegraafplaats Kunstrijk kan deze doelstelling vanaf nu worden gerealiseerd.

Erebegraafplaats Kunstrijk

Volgens Joyce Sengers van Natuurbegraafplaats 'De Utrecht' past een begraafplaats voor kunstenaars zeer goed bij de locatie. “De natuur is een grote inspiratiebron voor vele cultuurdragers. Zo verbinden zij ieder op hun eigen wijze hun kijkers of luisteraars met de natuur. Hun werk is tijdloos; generatie na generatie kan genieten van hun creatieve uitingen. Daarom vinden wij het meer dan gepast om deze cultuurdragers een tijdloze rustplaats te bieden op Erebegraafplaats Kunstrijk, in de door hun ooit zo geliefde natuur.”

Herbegrafenis Halbo C. Kool, dichter/criticus

Met de herbegrafenis van dichter/criticus Halbo C. Kool (1907-1968) wordt Erebegraafplaats Kunstrijk ceremonieel in gebruik genomen, tijdens de officiële opening van Natuurbegraafplaats 'De Utrecht'. Kools biograaf Niels Bokhove ontdekte dat het graf van Halbo Kool in Hilversum geruimd zou worden door verjaring van de grafrechten. Bokhove ijvert sindsdien voor zijn herbegrafenis, die nu mogelijk wordt gemaakt door o.a. Uitgeverij De Bezige Bij, Bruna en de Gooische Uitvaartverzorging.

De Gooische Uitvaartverzorging heeft destijds in 1968 de begrafenis van Halbo Kool in Hilversum verzorgd. Het is nu ook de Gooische Uitvaartverzorging die in de persoon van Rob IJntema, directeur, de herbegrafenis van de stoffelijke resten van Halbo Kool op de Erebegraafplaats Kunstrijk begeleidt.

Op 2 september a.s. worden de stoffelijke resten van Halbo Kool vervoerd in een nostalgische uitvaartbus, in het gezelschap van zijn familie en zijn biograaf. Op de natuurbegraafplaats zal het laatste vervoer plaatsvinden met paard en wagen, passend bij zijn sobere leefstijl. Zijn graf zal worden voorzien van een houten schijf met zijn naam, in lijn met de overige graven op de natuurbegraafplaats.

Opening Natuurbegraafplaats 'De Utrecht'

De ceremoniële opening van Natuurbegraafplaats 'De Utrecht' wordt op 2 september a.s. verricht door de burgemeesters Ryan Palmen van Hilvarenbeek en Harry Nuijten van Reusel-De Mierden samen met rentmeester a.s.r. Harry Breviers tijdens het optreden van theatergroep 'De Kwekerij'.

Zondag 11 september 11.00 – 16.00 uur Inspiratiedag voor iedereen

Op zondag 11 september verzorgt Natuurbegraafplaats 'De Utrecht' een inspiratiedag tussen 11.00 en 16.00 uur voor iedereen die geïnteresseerd is in natuurbegraven. Er worden diverse activiteiten georganiseerd om de bezoekers een goede indruk te geven van diverse groene rituelen in de uitvaart. Voor bezoekers die slecht ter been zijn, staat er een elektrische terreinwagen tot hun beschikking.

U bent van harte welkom bij de opening van Natuurbegraafplaats 'De Utrecht' en Erebegraafplaats 'Kunstrijk' op vrijdag 2 september tussen 15.00 en 17.00 uur. De herbegrafenis vindt plaats rond 15.30 uur en de officiele opening van de natuurbegraafplaats rond 16.00 uur. Natuurlijk bent u ook van harte welkom tijdens onze inspiratiedag op zondag 11 september a.s.

Halbo C. Kool   


« terug naar het overzicht van nieuwsberichten

shop
LSR
Keurmerk Uitvaartzorg

Uitvaartcentrum Den Hull
Hilversum 035 624 2548

Uitvaartcentrum De Heemburgh
Bussum 035 691 7988

Uitvaartcentrum Ringweg Dorrestein
Amersfoort 033 461 1344

Uitvaartcentrum De Engenhof
Soest 035 624 2548