Gooische Uitvaartverzorging

Veelgestelde vragen over: Praktische zaken

Snel naar:Hoe gaat de Gooische Uitvaartverzorging om met mijn persoonlijke wensen?

Als u ons wensenformulier op onze website invult en via de knop ‘verstuur’ opstuurt, maken wij een kopie van uw formulier en bewaren die in onze brandvrije kluis. Uw eigen exemplaar kunt u gewoon printen en zelf bewaren. Wilt u graag de papieren versie van ons wensenformulier ontvangen, belt u ons dan. Wij sturen u dan ons wensenformulier per post toe. Als u dat aan ons retourneert, ontvangt u daarna het originele exemplaar van ons retour. Een kopie bewaren wij in onze brandvrije kluis. In ons ledenbestand maken wij een aantekening, dat een wensenformulier van u aanwezig is.

Kan ik ook buiten ’t Gooi of regio Amersfoort begraven of gecremeerd worden?

U kunt begraven worden waar u maar wilt. Wij verzorgen ook uitvaarten buiten de regio. Wel brengen we dan de extra kilometers buiten ons werkgebied in rekening. Mocht dit te duur worden, dan dragen wij de uitvaart over aan een collega-uitvaartondernemer in de betreffende regio. Die dan net als wij is aangesloten bij de Nederlandse Kwaliteitsraad Uitvaartverzorging (NKU) en dus ook 100% kwaliteit biedt.

Kan ik hulp krijgen met het versturen van uitnodigingen?

Als u ons een lijst geeft met de namen en adressen van degenen die een rouwkaart moeten ontvangen, zorgen wij er tegen een geringe vergoeding voor dat de kaarten op tijd worden verzonden in met de hand geschreven enveloppen.

Hoe vaak kan ik in de rouwkamer van het uitvaartcentrum op bezoek komen?

Wij vinden het van groot belang, dat nabestaanden zo vaak als zij willen hun overleden dierbare kunnen bezoeken. U bent iedere dag tussen 9.00 en 22.00 uur welkom. Wat wij wél vragen is dat u ons (ruim van tevoren) even belt.

Ons uitvaartcentrum in Hilversum beschikt overigens ook over een zogenaamde familiekamer: de overledene verblijft in een ruimte met aangrenzend een kamer waar een zitje is voor de nabestaanden. Er is de mogelijkheid om een kopje koffie te zetten en er is frisdrank in de koelkast. Het grote voordeel is dat nabestaanden letterlijk dag en nacht dicht bij hun overledene kunnen zijn.

Zie voor de mogelijkheden ook onze pagina
Uitvaarten.

Kunnen we ook ergens anders condoleren dan in het crematorium of bij de begraafplaats?

Zeker. Met name de crematoria hanteren strikte tijden voor het gebruik van de ontvangkamer na afloop van de plechtigheid. Dat brengt soms extra druk met zich mee. U kunt het samenzijn met familie en vrienden echter ook in ons uitvaartcentrum organiseren. U hebt dan (nagenoeg) geen beperking qua tijd, wat de rust en de sfeer ten goede komt. Maar natuurlijk kunt u ook kiezen voor bijvoorbeeld een restaurant.

Kan de Gooische Uitvaartverzorging de catering voor mij regelen?

De catering in crematoria is altijd in handen van de crematoria zelf. Mocht u na de plechtigheid voor een samenzijn met familie, vrienden en bekenden terugkeren naar ons uitvaartcentrum, dan verzorgen wij uiteraard de catering. Als u de condoleance organiseert in de aula van de begraafplaats, zullen wij de catering (laten) verzorgen.


« terug naar het overzicht van categorieën
shop
LSR
Keurmerk Uitvaartzorg

Uitvaartcentrum Den Hull
Hilversum 035 624 2548

Uitvaartcentrum De Heemburgh
Bussum 035 691 7988

Uitvaartcentrum Ringweg Dorrestein
Amersfoort 033 461 1344

Uitvaartcentrum De Engenhof
Soest 035 624 2548