Gooische Uitvaartverzorging

Verzekeringspolissen

Ooit in een ver verleden afgesloten uitvaartverzekeringen (toentertijd begrafenisverzekeringen genoemd) worden vaak niet geïncasseerd. Polissen zijn zoekgeraakt en nabestaanden zijn niet eens op de hoogte van het bestaan van dit soort polissen. Zeker bij de oudere polissen gaat het niet om grote sommen geld, maar de overledene heeft er bij leven wel degelijk voor betaald en dus bestaat er het recht op uitbetaling van deze polissen. Vaak vindt uitbetaling plaats aan degene die opdrachtgever van de uitvaart is geweest.

Helaas bestaat er tot op heden (in onze technologisch toch hoogontwikkelde maatschappij) geen centrale website waar men kan checken of iemand ooit een uitvaartverzekering heeft afgesloten. De enige manier om daarachter te komen is helaas: de telefoon pakken en in contact treden met verschillende grote verzekeringsmaatschappijen, die in de loop der jaren kleine maatschappijtjes hebben overgenomen.

Via de link www.dnb.nl/binaries/2013-09 Oude polissen levensverzekeraars en begrafenisfondsen SEPT 2013_tcm46-160086.pdf kunt u zien, welke maatschappij inmiddels door welke verzekeraar is overgenomen.

Ontelbare Euro’s zijn onterecht in het bezit van de verzekeringsmaatschappijen, alleen omdat u als nabestaanden (en opdrachtgever van de uitvaart) niet op de hoogte was en bent van het bestaan van een polis. Het is hoog tijd om hierin actie te ondernemen en ervoor te zorgen dat het geld waar u recht op hebt, ook inderdaad in uw bezit komt.

Wij raden u aan ‘niet in het wilde weg’ te gaan bellen, maar mocht u het vermoeden hebben van het bestaan van een polis van bijvoorbeeld uw overleden vader of moeder, kijkt u dan eens in het overzicht op bovenstaande link. Wellicht doet de naam van een maatschappij bij u een belletje rinkelen. U kunt er dan altijd een telefoontje aan wagen.

shop
LSR
Keurmerk Uitvaartzorg

Uitvaartcentrum Den Hull
Hilversum 035 624 2548

Uitvaartcentrum De Heemburgh
Bussum 035 691 7988

Uitvaartcentrum Ringweg Dorrestein
Amersfoort 033 461 1344

Uitvaartcentrum De Engenhof
Soest 035 624 2548